Свински гърди на грил

Сочни и крехки, с изкусително запечена коричка
Източник: Бон Апети
Дата: 07.06.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г свински гърди без кост (нарязани на ленти)
100 мл Терияки барбекю сос с мед
50 мл оризов оцет
50 мл олио (+ 2 с. л.)
2 моркова
1/4 глава бяло зеле
1/4 връзка пресен кориандър
4 с. л. соев сос
1 с. л. сусам
1/2 с. л. захар
1 ч. л. сос „Шрирача“

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Свински гърди на грил
Терияки сосът се разбърква със соса „Шрирача“ и 2 с. л. олио.
2
Свински гърди на грил 2
Гърдите се намазват добре с получения сос.
3
Свински гърди на грил 3
Месото се пече на грил, от двете страни, до златисто.
4
Свински гърди на грил 4
Морковите се настъргват на едро ренде, зелето се нарязва на тънко, разбъркват се в купа.
5
Свински гърди на грил 5
Олиото, захарта, оцетът и соевият сос се кипват.
6
Свински гърди на грил 6
Зеленчуците се заливат с горещия дресинг, разбъркват се и се оставят за 10 минути. След това се поръсват с накълцан кориандър и със запечен сусам.
7
Свински гърди на грил 7
Гърдите се сервират със салатата.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: