Свински гърди, глазирани с гуава, и шишчета от чери доматчета и тиквички

Източник: Бон Апети
Дата: 22.03.2010
Свински гърди, глазирани с гуава, и шишчета от чери доматчета и тиквички
 
Необходими продукти:
1,2 кг свински гърди
200 г плод гуава (300 мл сок)
200 г чери доматчета
200 г тиквички
1/2 връзка пресен босилек
1 с. л. горчица
200 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свинските гърди се режат по дължина на ивици с дебелина 2 см, след което се мариноват с горчицата, половината от зехтина и намачканата вътрешност на плода гуава (или сока). Оставят се да престоят около 30 минути.
2
Тиквичките се режат на кръгчета с дебелина около 1 см, нанизват се на шишчетата, като се редуват с доматчетата. След това се заливат с остатъка от зехтина, овкусяват се с накълцания босилек, сол и черен пипер.
3
Маринованите гърди се пекат в тефлонов тиган или скара около 4–5 минути от всяка страна, а шишчетата – 3–4 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


144 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: