Свински език със соев сос и ориз

Рецепта от филипинската кухня, интересно съчетание на испанските и азиатските кулинарни традиции
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г свински език
2 дафинови листа
6 с. л. соев сос
2 с. л захар
1 ч. л. сол
250 г зелен фасул
250 г ориз
4 скилидки чесън
2 моркова
1 глава лук
1 стрък целина
1 щипка натриев глутаминат
3–4 с. л. олио
пера пресен лук за декорация
2 яйца
1 ч. л. соев сос
1 ч. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Свински език със соев сос и ориз
Свинските езици се покриват със студена вода, налива се соев сос и се поръсва със захар и сол. Добавят се два дафинови листa и езиците се варят 40 минути в тенджера под налягане. Бульонът се запазва, а езиците се обелват и се нарязват на тънки филийки.
2
Свински език със соев сос и ориз 2
Фасулът се реже на парчета под наклон и се сварява в подсолена кипяща вода за около 15 минути. Отцежда се и се залива с хладка вода, за да се спре варенето.
3
Свински език със соев сос и ориз 3
Оризът се измива обилно с вода и се вари в 750 мл от прецедения бульон от езиците, докато поеме течността.
4
Свински език със соев сос и ориз 4
Яйцата се разбиват със соевия сос и в уок с предварително загрятото олио се пържи тънък омлет. Навива се на руло и се нарязва на тънки ивици.
5
Свински език със соев сос и ориз 5
Наситнените лук и чесън се запържват също в уок около 1 минута. Добавят се нарязаните на пръчици моркови и свареният зелен фасул и се пържи 2–3 минути, като се разбърква периодично. Посолява се и се поръсва с натриевия глутаминат.
6
Свински език със соев сос и ориз 6
Прибавят се филийките език и наситнената целина и се изсипва измитият с обилно количество студена вода сварен ориз. Разбърква се, прибавя се нарязаният на ивици омлет и се сервира с наситнени пера пресен лук.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


219 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: