Свински дроб по унгарски

С разкошен, богат сос
Източник: Бон Апети
Дата: 15.02.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г свински черен дроб
1 глава лук
1 зелена чушка
1 червена чушка
4 скилидки чесън
4 с. л. доматен концентрат
100 г едро кълцана свинска наденица
50 г краве масло
1/2 с. л. червен пипер
пресен магданоз за поръсване
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свински дроб по унгарски
Дробът се почиства и се нарязва на ивици.
2
Свински дроб по унгарски 2
Наденицата се реже на шайби, лукът – на полумесеци, чушките – на жулиен, а чесънът – наситно.
3
Свински дроб по унгарски 3
Дробът се запържва в половината от маслото. Изважда се.
4
Свински дроб по унгарски 4
В същия съд се сипва останалото масло и се запържва наденицата.
5
Свински дроб по унгарски 5
Щом се зачерви, се добавят лукът и чушките. Разбърква се, прибавя се и чесънът.
6
Свински дроб по унгарски 6
Когато и зеленчуците се запържат леко, се сипва доматеният концентрат, поръсва се червеният пипер, наливат се около 150 мл вода и дробът се връща обратно в съда.
7
Свински дроб по унгарски 7
Овкусява се със сол и черен пипер. Поднася се с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

15.03.2019
Страхотен стана черния дроб.
5.
Изпрати
лично съобщение

01.11.2018
Много вкусно се получи, благодаря за рецептата!
4.
Изпрати
лично съобщение

13.10.2017
Изключително съм доволна от резултата. Вече е любимия ми начин да сготвя дроб! (На снимката - добавих и 1 бр. морков)
3.
Изпрати
лично съобщение

14.12.2015
Получи се вкусно !
2.
Изпрати
лично съобщение

10.11.2015
Много, много вкусни дробчета.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


236 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: