Свински дроб на тиган със спанак

Бърза и лесна рецепта с интересна гарнитура
Източник: Бон Апети
Дата: 05.10.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г свински черен дроб
200 г бекон (на ленти)
200 г спанак
80 г краве масло
50 г кедрови ядки
100 мл бяло вино
2 глави червен лук
1/2 с. л. дижонска горчица
1/2 ч. л. кимион
1/4 ч. л. червен пипер
1/4 ч. л. черен пипер
1/4 ч. л. кориандър
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване


Начин на приготвяне:
1
Свински дроб на тиган със спанак
Свинският дроб се почиства и се реже на парчета с дебелина от 1–2 см.
2
Свински дроб на тиган със спанак 2
Кимионът, кориандърът, черният и червеният пипер се смесват. Дробът се овкусява с ароматната подправка.
3
Свински дроб на тиган със спанак 3
Лентите бекон се запържват в сух тиган. Изваждат се.
4
Свински дроб на тиган със спанак 4
В същия съд към отделилата се от бекона мазнина се прибавя 1/3 от маслото.
5
Свински дроб на тиган със спанак 5
Дробът се овалва в брашно и се пържи в сгорещената мазнината, от всички страни, до готовност.
6
Свински дроб на тиган със спанак 6
Спанакът се почиства, бланшира се и се шокира в леденостудена вода. Отцежда се добре.
7
Свински дроб на тиган със спанак 7
Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва в половината от останалото масло.
8
Свински дроб на тиган със спанак 8
Добавя се спанакът, разбърква се и се налива виното. Сипва се и горчицата.
9
Свински дроб на тиган със спанак 9
Съдът се дърпа от котлона и спанакът се разбърква с останалото масло. Овкусява се със сол и черен пипер.
10
Свински дроб на тиган със спанак 10
Кедровите ядки се запичат на сух тиган – до златисто.
11
Свински дроб на тиган със спанак 11
Дробът се сервира върху спанака с ленти препечен бекон и запечени кедровите ядки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


163 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: