Свинска плешка с кестени и тиква

Изкушаващо основно
Източник: Бон Апети
Дата: 04.10.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 кг обезкостена свинска плешка
700 г тиква „Цигулка” (или сладки картофи)
500 г кестени
500 мл пилешки бульон
100 мл бяло вино
5 скилидки чесън
1 глава лук
3 стръка мащерка
1–2 с. л. царевично нишесте
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свинска плешка с кестени и тиква
Месото се овкусява със сол и черен пипер. Запържва се много добре от всички страни, докато се карамелизира.
2
Свинска плешка с кестени и тиква 2
Слагат се наситнените лук и чесън. Наливат се бульонът и виното, добавя се мащерката. Похлупва се и се готви на слаб огън за 2 часа и 30 минути.
3
Свинска плешка с кестени и тиква 3
Кестените се цепват и се попарват в кипяща вода за няколко минути. Обелват се.
4
Свинска плешка с кестени и тиква 4
Тиквата се почиства и се нарязва на кубчета.
5
Свинска плешка с кестени и тиква 5
Кестените и тиквата се слагат в съда с месото. Похлупва се и се готви още 30 минути.
6
Свинска плешка с кестени и тиква 6
Всички продукти се изваждат в чиния, а сосът се сгъстява с нишестето, разтворено в малко студена вода.
7
Свинска плешка с кестени и тиква 7
Връщат се тиквата и кестените.
8
Свинска плешка с кестени и тиква 8
Месото се разделя на порции.
9
Свинска плешка с кестени и тиква 9
Ястието може да се сервира в плато или в индивидуални чинии.



Съвет:
Преди пърженето може да завържете месото с конец, за да запази целостта си.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2023
Вкусно, кестените, макар да сладнят, ми харесаха в ястието, обаче сладките картофи не, вероятно нямам навик да усещам сладко в солено. Следващият път вероятно ще ползвам обикновени картофи и непременно ще завържа с конец, при тези часове готвене, месото наистина се разпадна, всъщност във форма бяха само кестените :) .
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


261 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: