Свинска кавърма в джобове от кисело зеле

Източник: Бон Апети
Дата: 04.12.2009
Свинска кавърма в джобове от кисело зеле
 
Необходими продукти:
600 г свински шол
8 малки листа кисело зеле (4 големи)
2 червени чушки
2 зелени чушки
1 глава червен лук
150 г праз лук
100 мл бяло вино
3 с. л. олио
2 с. л. доматено пюре
1 ч. л. мащерка
сол и черен пипер на вкус
магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Месото се реже на хапки, чушките – на ленти, а лукът – на полумесеци. Слагат се в тиган със загрятото олио и се бъркат 5–6 минути. Добавя се празът, нарязан на колелца, сипва се виното и всичко се задушава. Когато течността се изпари, се добавят доматеното пюре, солта и пипера и отново се бърка 2–3 минути.
2
Огънят се намалява до умерен и се доливат 200 мл вода. Добавя се мащерката и се оставя да ври още 10 минути.
3
В зелевите листа се слага от кавърмата и се завиват сарми, които се подреждат в тавичка със сгънатата част надолу. Сипва се един пръст вода и тавичката се покрива с алуминиево фолио.
4
Пече се около 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, фолиото се маха и кавърмата се запича за 3–4 минути, след което се поръсва с наситнения магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

24.09.2016
Получи се, но не се оказа толкова вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: