Свежа шарена салата

Изобилства от цветове и форми
Източник: Бон Апети
Дата: 06.02.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава „Радичо”
1/2 глава салата „Фризе”
1 морков
1 малка глава червено цвекло
1 глава червен лук
1 лимон
4 с. л. зехтин
1 с. л. оризов оцет
сол и бял пипер на вкус
40 г сирене „Пекорино” за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Свежа шарена салата

Лукът се обелва и разрязва начетири. В съд се загрява 1 с. л. от зехтина и в него на средна температура се запържва лукът, до златисто. Оставя се да се охлади.

 


2
Свежа шарена салата 2

Радичото и фризето се почистват, накъсват се и се измиват. Подсушават се.

 


3
Свежа шарена салата 3

Морковът се оформя на лентички с белачка. Цвеклото се обелва и се нарязва натънко с помощта на мандолина.

 


4
Свежа шарена салата 4

В купа се слагат всички зеленчуци, поръсва се с настърганата кора от лимона и сокът му, залива с оцета, останалия зехтин и се овкусяват със сол и бял пипер. Разбърква се добре.

 


5
Свежа шарена салата 5

Салатата се разпределя в чинии, гарнира се с лентички пекорино и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: