Свежа салата с тиква и пъдпъдък

Източник: Бон Апети
Дата: 11.12.2009
Свежа салата с тиква и пъдпъдък
 
Необходими продукти:
80 г листа радичо
80 г листа салата „Айсберг”
80 г рукула
1 пъдпъдък
100 г печена тиква
10 г тиквени семки за декорация
сол и бял пипер на вкус
зехтин за пържене
30 мл зехтин
10 мл балсамов оцет
10 г горчица
1 щипка сол
1 щипка бял пипер
1 щипка захар


Начин на приготвяне:
1
Свежа салата с тиква и пъдпъдък
Пъдпъдъкът се измива, подсушава се и се овкусява със сол и бял пипер. След това се запържва за кратко в зехтин от всички страни. Прехвърля се в тавичка и се пече около 8 минути в предварително сгорещена до 180 градуса фурна.Изважда се от фурната и се обезкостява, а месото се нарязва на едри парчета.
2
Свежа салата с тиква и пъдпъдък 2
Салатите се нарязват в купа и се овкусяват с дресинга. Отгоре се поставят парченцата пъдпъдък.
3
Свежа салата с тиква и пъдпъдък 3
Добавя се и нарязаната на кубчета тиква. Накрая салатата се поръсва с тиквените семки и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


203 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: