Рибни хапки
Лора и Стоян
1. |
Изпрати
лично съобщение |
01.09.2015 Рецептата е много неясно написана - няма количества, нищо.
Ако не си правил суши досега, едва ли ще се оправиш по тази рецепта.
На 1 ч.ч. ориз: 5 с.л. оцет, 1 с.л. мед (вместо захар) и по-малко от 1 ч.л. сол - тези три съставки се смесват добре и се изливат равномерно върху ориза. Най-добре е, когато оризът е готов, да се разстели върху плитка тава - така изстива по-бързо и се овкусява по-равномерно.
От едно руло излизат 8 парчета по следния начин: реже се през средата; всяка 1/2 се реже отново през средата; всяка 1/4 се реже отново през средата. Така най-лесно се получават еднакви парчета от всички рула. Добре е ножът освен много остър, да се мокри на всяко рязане.
(Има много клипчета в интернет, които визуализират точно как става навиването на суши.)
За плънката, не става ясно от така написаните продукти, че соевият сос НЕ участва в нея.
Пълнежът е по вкус, аз слагам и рачешки рулца освен сьомга, като преди това намазвам средата на ориза с крема сирене.
|
На 18-ти юни екипът на Лесафр България събра партньори, приятели и журналисти, за да отпразнуват...
На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно...
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...