Суши

Източник: Илина
ТИТЛА: Чирак
Дата: 05.08.2015
Суши
 
Необходими продукти:
ориз за суши
оризов оцет
сол
захар
водорасли нори

за пълнежа:
сьомга
авокадо
краставица
соев сос


Начин на приготвяне:
1
Пригответе ориза според указанието върху опаковката.
2
Овкусете го с оцета, в който са разтворени солта и захарта. Разбъркайте внимателно.
3
Нарежете продуктите за плънката на ивици.
4
Върху бамбукова подложка (ако нямате такава, използвайте кърпа) сложете кухненско фолио, колкото да я покрие.
5
Поставете едно от водораслите и разстелете отгоре равномерно количество ориз (оризът не трябва да бъде прекалено топъл, но да не и студен), като оставите около 1 см празно място откъм отдалечената от вас страна.
6
Разпределете нарязаната на ивици плънка по средата. Започнете да навивате бавно, като леко стягате и оформяте. С остър нож нарежете рулото на парчета от около 1,5 см.


Съвети:
Ако нямате оризов оцет може да използвате и обикновен оцет.
Сервира се със соев сос и уасаби (по желание). Яде се с клечки.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.09.2015
Рецептата е много неясно написана - няма количества, нищо. Ако не си правил суши досега, едва ли ще се оправиш по тази рецепта. На 1 ч.ч. ориз: 5 с.л. оцет, 1 с.л. мед (вместо захар) и по-малко от 1 ч.л. сол - тези три съставки се смесват добре и се изливат равномерно върху ориза. Най-добре е, когато оризът е готов, да се разстели върху плитка тава - така изстива по-бързо и се овкусява по-равномерно. От едно руло излизат 8 парчета по следния начин: реже се през средата; всяка 1/2 се реже отново през средата; всяка 1/4 се реже отново през средата. Така най-лесно се получават еднакви парчета от всички рула. Добре е ножът освен много остър, да се мокри на всяко рязане. (Има много клипчета в интернет, които визуализират точно как става навиването на суши.) За плънката, не става ясно от така написаните продукти, че соевият сос НЕ участва в нея. Пълнежът е по вкус, аз слагам и рачешки рулца освен сьомга, като преди това намазвам средата на ориза с крема сирене.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: