Суши

Урамаки хрупкаво пиле
Източник: ChefVRK
ТИТЛА: Чирак
Дата: 29.06.2015
Суши
 
Необходими продукти:
100 г ориз за суши
2 бр. панирано пилешко филе с корнфлекс
5 г черен сусам
30 г крем сирене
30 г краставица
уасаби
нори
оризов оцет


Начин на приготвяне:
1
Оризът се измива много старателно. След това се вари в 200 мл вода, под капак. Овкусява се с оризов оцет.
2
За сгъването на сушито се използва бамбукова подложка, върху която се поставя норито. Върху норито се поставя оризът. След това обръщаме ориза и норито, така че оризът да остане отдолу, а норито да бъде отгоре.
3
В единия край започват да се редят крем сиренето, краставиците (нарязани на гредички) и пилешкото. Сгъва се и отгоре се поръсва с черен сусам. Реже се с много остър нож.


Съвет: Задължително се украсява с уасаби и манго сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


140 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: