Суши със сьомга

Източник: Бон Апети
Дата: 28.05.2010
Суши със сьомга
 
Необходими продукти:
500 г ориз
100 г сурово филе от сьомга
8–10 листа от маруля
5–6 листа нори кори
японски хрян “Уасаби” за намазване
1 к. ч. ябълков оцет (70 мл)
1/2 к. ч. захар (40 г)
1 1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Оризът се измива и се изплаква най-малко 5 пъти, след което се накисва във вода в съотношение 1:1 за около 40 минути. След това се вари на тих огън до кулинарна готовност, оттегля се от огъня и се оставя около 30 минути да престои захлупен в тенджера. Докато оризът е още топъл, се овкусява със заливката.
2
Заливката се приготвя, като ябълковият оцет, захарта и солта се смесват и се бъркат до получаването на еднородна смес.
3
Марулята се бланшира в кипнала подсолена вода и веднага се слага в съд с леденостудена вода.
4
С навлажнени ръце се разпределя равномерно предварително приготвеният ориз върху половината нори кора. Нанася се от хрян пастата, отгоре се слагат лист маруля и лента риба и с помощта на готварска (японска) рогозка се навива на руло. Нарязвя се на малки цилиндърчета и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.04.2015
Сушито става най-вкусно със сьомга.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


237 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: