Суши Philadelphia

Източник: Бон Апети
Дата: 17.06.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г ориз за суши
листа нори
100 г пушена сьомга
175 г крем сирене Philadelphia Original
1 авокадо, нарязано на клинове
1/2 краставица, нарязана на тънки пръчици
черен сусам за поръсване

за маринатата:
80 мл оризов оцет
60 г захар
20 мл вода
1 с.л. морска сол

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Суши Philadelphia
Измийте добре ориза, като разбърквате внимателно с ръка, докато водата стане напълно прозрачна.
Покрийте с вода и оставете да стои около 40 минути.
Отцедете и сложете в касерола с вода в съотношение 1:1,1.
Покрийте с капак, оставете да заври, намалете котлона на най-ниска степен и варете 10 минути.
Свалете съда от котлона и оставете ориза да стои покрит още 10 минути.
Прехвърлете в голяма неметална купа.

2
Суши Philadelphia 2
В отделна купа сложете всички продукти за маринатата и разбъркайте добре, докато захарта и солта се разтворят напълно.
3
Суши Philadelphia 3
Излейте маринатата в ориза и разбъркайте много добре, за да поеме всяко зрънце ориз от маринатата.
4
Суши Philadelphia 4
Върху подложка за суши сложете лист нори и с мокри ръце сложете пласт ориз по цялата повърхност.
5
Суши Philadelphia 5
Поръсете с черен сусам.
6
Суши Philadelphia 6
Обърнете листа нори, сложете 2-3 резенчета краставица, покрийте с парче пушена сьомга и отгоре намажете с крем сирене филаделфия.
7
Суши Philadelphia 7
Завийте на стегнато руло и прехвърлете върху чиния.
8
Суши Philadelphia 8
Върху втори лист нори сложете пласт ориз, като оставите малка ивица непокрита.
Сложете резенчета авокадо, пушена сьомга и крем сирене филаделфия. Завийте на руло.
9
Суши Philadelphia 9
Нарежете на парчета с остър, мокър нож.
10
Суши Philadelphia 10
Сервирайте сушито със соев сос и маринован джинджифил и уасаби.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


307 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: