Суши от кисело мляко и зеленчуци

Източник: Бон Апети
Дата: 14.06.2010
Суши от кисело мляко и зеленчуци
 
Необходими продукти:
2 листа кори нори
1 тиквичка
1 патладжан
1 червена чушка
1 жълта чушка
150 г стерилизиран артишок
50 г сушени домати
200 г изцедено кисело мляко
4 скариди
1 домат
2–3 скилидки чесън
1–2 стръкчета мащерка
150 г краставици за украса
сол, бял пипер и зехтин на вкус


Начин на приготвяне:
1
Тиквичката, патладжанът, червената и жълтата чушка се измиват и се нарязват на пръчици с дебелина около 1 см. Чесънът се почиства. Прибавя се към нарязаните зеленчуци, посоляват се и се запържват в тиган със сгорещен зехтин.
2
Млякото се овкусява със сол, бял пипер, наситнената мащерка и зехтин. Върху 2/3 от единия лист нори се разпределя равномерно 1/2 от млякото и се подреждат запържените зеленчуци заедно с почистения от люспите и семките и нарязан на лентички домат. С помощта на рогозка се навива кората нори и се оставя да престои около 30 минути в хладилник.
3
Вторият лист нори се намазва по същия начин с останалото мляко и върху него се подреждат артишокът и сушените домати. Навива се с помощта на рогозка и се оставя за 30 минути в хладилник.
4
Охладените рула се разрязват и се подреждат в чиния, като винаги трябва да се спазва симетричност. Украсяват се със запържените в зехтин и сол до златисто скариди и нарязаните на ленти краставици.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: