Суши маке

Гост: Ясен Иванов
Източник: Бон Апети
Дата: 04.04.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г ориз „Нишики”
3 с. л. оризов оцет
6 ч. л. захар
100 г филе от сьомга
1/2 краставица
1 кора „Нори”
1 морков
1 кора „Нори”
1/2 авокадо
1/2 краставица
40 г рулца от раци
1/2 авокадо
1 кора „Нори”
сусам за овалване
уасаби и соев сос за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Суши маке
Оризът се слага на течаща вода около 15 минути, за да се отмие нишестето, след което се отцежда и се сварява в 750 мл вода. Поелият цялата течност ориз се оттегля от огъня и  се овкусява със захарта и оцета, докато е топъл. Оставя се да се охлади.
2
Суши маке 2
Краставицата се обелва и се нарязва на ивици, като вътрешната част се отстранява.
3
Суши маке 3
Кората “Нори” се поставя върху рогозка и се покрива с ориз. Слагат се ивички краставица и ивици от сьомгата и се завива на руло с помощта на рогозката.
4
Суши маке 4
Краищата на кората се намазват с вода и рулата се нарязват на парчета “Хосо маке” с помощта на намокрен нож.
5
Суши маке 5
Останалите ленти краставица и нарязаният на жулиени морков се овкусяват с оризов оцет и захар, след което се подреждат върху покрита с ориз кора “Нори”.
6
Суши маке 6
Авокадото се почиства от семето и се нарязва на ивици, които се слагат върху ориза, моркова и краставицата и се завиват на руло. Краищата на кората се намокрят.
7
Суши маке 7
Оризът за “Ура маке” се разстила върху покрита с найлон рогозка и върху него се поставя кора “Нори”.
8
Суши маке 8
Върху кората се поставят ивици авокадо и рулца от раци и се завиват на руло с помощта на рогозката.
9
Суши маке 9
Найлонът се премахва и рулото се овалва в запечен на сух тиган сусам.
10
Суши маке 10
Рулата “Футо маке” и “Ура маке” се нарязват на парчета и се поднасят с парчетата “Хосо маке”. Сушито се гарнира с уасаби и соев сос.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

17.08.2017
Като за първи път - бива :)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.07.2015
Първи опит - сполучлив!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


281 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: