Суши "Хосомаки" с три вида плънка

Гост: Шигеки Танака
Източник: Бон Апети
Дата: 21.01.2006
Суши
 
Необходими продукти:
1 кг ориз
80 г захар
150 мл ябълков оцет
50 мл соев сос
250 г захар
японски хрян "Уасаби" за намазване
кори от водорасли - "Нори"
1 чушка
100 г сьомга
100 г гъби "Шийтаке"
30 г сол


Начин на приготвяне:
1
Суши
Рибата се нарязва на тънки ленти. Оризът се измива, като се изплаква 5 пъти. Накисва се във вода в съотношение (1:1) за 40 минути, след което се сварява на тих огън. Оттегля се от огъня и се оставя да престои 30 минути под капак. Докато е още топъл, се овкусява с оризовата заливка.
2
Суши
С навлажнени ръце се взима 1 шепа от готовия ориз и се разпределя равномерно върху половин кора "Нори" (кората трябва да има правоъгълна форма). Нанася се пастата от хрян, отгоре се слага лента риба. С помощта на готварска (японска) розетка се навива на руло.
3
Суши
Гъбите се заливат с вода, колкото да ги покрие, нагряват се на котлон и се отпенват. Варят се, докато останат без течност, като периодично се овкусяват с маринатата. След като изстинат, се слагат в сушито вместо риба.
4
Суши
Рибата и гъбите могат да се заменят с чушка или краставица, нарязани на тънки ивици. Готовото суши се нарязва на хапки (рулца) и се подрежда в порционна чиния. Поднася се със соев сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: