Сусамови пилешки рулца

Източник: Бон Апети
Дата: 19.07.2004
Сусамови пилешки рулца
 
Необходими продукти:
2 пилешки гърди без кост
4–5 с. л. краве масло за намазване
9 листа точени фини кори
1 пакетче сусам (20 г)
2 скилидки чесън
2–3 ч. л. соев сос
сок от 1/2 лимон
2 ч. л. мед
1/2 ч. л. смлян джинджифил
1 щипка лют пипер
1 белтък


Начин на приготвяне:
1
Сусамови пилешки рулца
Чесънът се счуква, залива се със соевия и лимоновия сос, добавят се останалите съставки за маринатата и се разбива с тел.
2
Сусамови пилешки рулца 2
Пилешките гърди се разполовяват на две, по повърхността им се правят два кръстообразни разреза, потапят се в маринатата и се оставят 4–5 часа в нея, като периодично се обръщат.
3
Сусамови пилешки рулца 3
Корите се разстилат, срязват се на две и се подреждат три половинки една върху друга. Двата по-дълги края на най-горната се намазват с масло, сгъват се един към друг, като не бива да се припокриват, така че да се получи тестена лента с широчина 5 пръста.
4
Сусамови пилешки рулца 4
В единия край се поставя парче от маринованите пилешки гърди, като по два пръста от края остават извън корите, и се навива на руло. Малко преди рулото да се затвори, се намазва с масло, за да залепне. Така се процедира и с останалите кори.
5
Сусамови пилешки рулца 5
Двата края на пилешкото, които са извън тестото, се овалват в сусамовото семе и рулцата се подреждат в намаслена тава. Пекат се около 20 минути в предварително загрята до температура 180 градуса фурна, докато тестото се зачерви.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Тези рулца са невероятно вкусни!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


216 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: