Сусамови крилца

Източник: Бон Апети
Дата: 19.09.2002
Сусамови крилца
 
Необходими продукти:
500 г пилешки крилца
150-200 г гъби
2-3 скилидки чесън
1 глава лук
1 тиквичка
1 морков
1 чушка
2 белтъка
1 ч. ч. зеленчуков бульон
1/2 к. ч. олио
5-6 с. л. пшеничено нишесте
1 с. л. горчица
1 с. л. сусамово семе
3 ч. л. нишесте
2-3 ч. л. соев сос
4-5 капки сусамово олио
сок от 1/2 лимон
сол


Начин на приготвяне:
1
Сусамови крилца
В купа се смесват белтъци, пшеничено нишесте, сол, сусамово семе, горчица и лимонов сок. Разбива се с тел, докато се хомогенизира.
2
Сусамови крилца 2
Крилцата се почистват и се разрязват на две. Поставят се в панировката и престояват 30-40 минути. След това се пържат в силно олио за не повече от 10 минути.
3
Сусамови крилца 3
Лукът и чесънът се нарязват наедро, чушката и гъбите - на ивички, морковът - на тънки колелца, тиквичката - на пръчици. Първо се запържват лукът и чесънът за около 30 секунди, след това - морковът и чушката и накрая - тиквичката и гъбите.
4
Сусамови крилца 4
След около 1 минута се налива бульон, прибавят се разтвореното в малко вода нишесте, соев сос, сусамово олио. Щом сместа се сгъсти, се изсипва в плато, слагат се крилцата и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


194 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: