Сусамова пъстърва

Гост: Чавдар Маджаров, главен готвач в столичния ресторант "Барбадоса"
Източник: Бон Апети
Дата: 25.08.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 пъстърви
5 картофа
сокът от 1 лимон
зехтин за пържене
черен пипер и сол на вкус
червен пипер и риган за декорация
50 мл бира
2 белтъка
брашно и сусам за овалване
50 г майонеза
1/2 ч. л. лют червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Сусамова пъстърва
Картофите се обелват, режат се на по-големи кубчета и се пържат във фритюрник.
2
Сусамова пъстърва 2
Рибата се филетира, като първо се отрязва главата и после се реже по костта, така че да се отдели месото. Накрая с остър нож се отделят малките кости и гръдните перки. Готовите филета се овкусяват със сол, лимонов сок и черен пипер и се оставят да престоят 10 минути.
3
Сусамова пъстърва 3
Белтъците се разбиват и се смесват с бирата. Филетата се овалват в брашно, потапят се в белтъците с бира и след това се овалват в сусам. Пържат се в сгорещен зехтин от двете страни до златисто и се слагат върху салфетки, за да се отцедят от мазнината.
4
Сусамова пъстърва 4
Майонезата и лютият пипер за соса се смесват.
5
Сусамова пъстърва 5
В порционна чиния се поставят филетата, отстрани се слагат изпържените картофи и се поливат с приготвения сос. Прибавят се няколко резенчета лимон. Краят на чинията се намазва с лимон и на определени места се поръсва с риган и червен пипер, така че да се оформи украса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2017
Не мога да повярвам - 482 064 човека са разглеждали рецептата и само аз съм я приготвила.))) Наистина си струва - подкрепих я с картофки \"Уеджис, вместо традиционните пържени картофи и пренебрегнах соса за сметка на няколко чери доматчета. Запеченият сусам придава нова звучене не рибата. Вкусна и лйбима рецепта.))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


212 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: