Сусамен хляб

Внесете уют в своя дом с аромат на току-що изпечен хляб
Източник: Бон Апети
Дата: 25.01.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
150 мл прясно мляко
120 г кисело мляко
1/2 кубче жива мая
50 мл зехтин + за намазване
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
1 с. л. бял сусам
1 ч. л. черен сусам
1 яйце за намазване


Начин на приготвяне:
1
Сусамен хляб
Разбъркайте брашното със солта в голяма купа. Направете кладенче.
2
Сусамен хляб 2
Загрейте двата вида мляко и в тях разтворете маята. Оставете я да шупне.
3
Сусамен хляб 3
Изсипете млечната смес в кладенчето, добавете захарта и зехтина и замесете меко и еластично тесто. Оставете го да втаса.
4
Сусамен хляб 4
Разделете тестото на 6 топки. Оформете с точилка 6 дълги хлебчета. Намажете ги със зехтин. Оставете ги да втасат.
5
Сусамен хляб 5
След това ги намажете с разбито яйце и поръсете с двата вида сусам. Оставете ги да починат за още 10 минути.
6
Сусамен хляб 6
Загрейте фурната на 220 градуса с вентилатор. Изпечете хлебчетата в загрятата фурна за 6-8 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

02.05.2020
Децата много го харесаха! Любимо ❤
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: