Сурово кокосово „Тирамису“

Постно сладко изкушение
Източник: Бон Апети
Дата: 06.11.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
150 г бланширани бадеми
150 г орехи
10 г бурбонска ванилова захар
4–6 сочни фурми
4 с. л. сурово какао на прах
2 с. л. инстантно кафе
2 с. л. вино „Марсала“

за крема:
200 г сурово кашу
210 г бяла част от кокоса (1–2 кокосови ореха)
100 г кокосово масло (студено пресовано)
100 г пудра захар
сурови какаови зърна за украса
сурово какао за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Сурово кокосово „Тирамису“
Кашуто за крема се накисва за 5 часа в студена вода, за да набъбне. След това се отцежда и се изплаква.
2
Сурово кокосово „Тирамису“ 2
Кокосовият орех се почиства, бялата месеста част (за рецептата са нужни 210 г) се смила в блендер с пудрата захар, разтопеното кокосово масло и кашуто. Трябва да се получи гладък крем. Прибира се в хладилник за кратко, за да се втвърди леко, за да се сглоби по-лесно тортата.
3
Сурово кокосово „Тирамису“ 3
Инстантното кафе за основата се разтваря във виното.
4
Сурово кокосово „Тирамису“ 4
Фурмите се почистват от костилките.
5
Сурово кокосово „Тирамису“ 5
Орехите и бадемите се смилат в блендер с фурмите, кафето с виното, какаото и ваниловата захар, ако е нужно се прибавя пудра захар.
6
Сурово кокосово „Тирамису“ 6
Основата се разточва и от нея с помощта на форма за торта с диаметър 22 см се изрязват два кръгли блата.
7
Сурово кокосово „Тирамису“ 7
Блатовете се мажат с крема и се поставят един върху друг, заравнява се добре.
8
Сурово кокосово „Тирамису“ 8
Десертът се слага във фризер за 2 часа да стегне. Изважда се поне 5 минути преди да се поднесе.
9
Сурово кокосово „Тирамису“ 9
Поръсва се с какао и се гарнира с накълцани какаови зърна.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2016
Много вкусно и здравословно. Аз го направих като руло.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


109 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: