Сурови бонбони

Източник: Филип
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 02.03.2015
Сурови бонбони
Сурови бонбони
Сурови бонбони
Сурови бонбони
 
Необходими продукти:
300-350 г сурови ядки (кашу, орехи и/или бадеми)
1 кутия пресни фурми
200 г сусам
100-200 г какао
100-150 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
Ядките се смилат наситно. Фурмите се смилат в кухненски робот и се смесват с вече смлените ядки, като всичко се смесва в кухненския робот. Сместа се изсипва в купа.
2
Маслото се разтопява на водна баня и се добавя към сместа, като се бърка внимателно. След като сместа изстине, с мокри ръце се оформят малки топчета, които след това се овалват в какаото или в сусама. Редят се на поднос и се слагат в хладилник, за да стегне маслото.

Съвет:
За овалване на бонбоните може да се използват и смлени ядки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: