Сурова наденица със седем подправки

Мезето за червено вино
Източник: Бон Апети
Дата: 24.10.2011
Сурова наденица със седем подправки
 
Необходими продукти:
200 г сланина
400 г свинско месо (от диво прасе)
400 г телешко месо
1 с.л. сол
1 ч. л. бял синап
2 скилидки чесън
1 ч. л. кимион
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. суха мащерка
1 ч. л. сминдух
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
2 сушени люти чушки
200 мл полусухо червено десертно вино
черва за пълнене


Начин на приготвяне:
1
Сурова наденица със седем подправки

Месото се нарязва на парчета и се овкусява с подправките, като зърната синап се намачкват с нож.


2
Сурова наденица със седем подправки 2

Чесънът се прави на паста с малко сол и се прибавя. Слагат се и стритите чушки.


3
Сурова наденица със седем подправки 3

Червеното вино се редуцира наполовина и се налива при месото. Всичко се оставя да отлежи за 1 нощ.


4
Сурова наденица със седем подправки 4

Месото се смила на едра решетка в месомелачка. Червата се измиват хубаво със студено вода.


5
Сурова наденица със седем подправки 5

На месомелачката се слага накрайник и червата се нанизват. Пълнят се и се връзват през определено разстояние.

 


6
Сурова наденица със седем подправки 6

Надениците се пекат на скара.


 


Съвети:

Наденичките могат и да се изсушат, но в такъв слчучай е по-добре да не слагате вино, защото влагата в сместа няма да позволи това да стане бързо–ще е необходимо повече време.

Слага се червено сладко вино, защото дивечовото месо е добре да  се комбинира с по-сладки вкусове.

Добавя се сланина, защото месото от дивеч е сухо.



Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2017
Има ли с какво да се заменят червата по някакъв начин?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


170 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: