Сурова морковена торта

Изкусителен десерт без животински продукти
Източник: Бон Апети
Дата: 23.04.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за крема:
300 г сурово кашу
50 г кокосово масло
50 г захар
80 мл мед
4 с. л. портокалов сок
4 с. л. лимонов сок
1 ванилия

за блата:
400 г моркови
160 г овесени ядки
150 г сушен ананас
120 г сушени кайсии
100 г кокосови стърготини
50 г орехови ядки
1/2 ч. л. канела


Начин на приготвяне:
1
Сурова морковена торта
Кашуто се накисва в студена вода за една нощ. След това се измива и се отцежда. Смила се много добре с лимоновия сок, меда, разтопеното кокосово масло, захарта, ванилията и портокаловия сок.
2
Сурова морковена торта 2
В блендер се смилат орехите, ананаса, кайсиите и кокосовите стърготини.
3
Сурова морковена торта 3
Прибавят се почистените и настъргани моркови, смлените в кафамелачка овесени ядки и канелата, и всичко се смила много добре.
4
Сурова морковена торта 4
Във форма за торта (с диаметър 24 см) се слага половината от сместа за блата, намазва се с половината от крема от кашу, следва смес за блат и отново крем.
5
Сурова морковена торта 5
Тортата се оставя в хладилник за минимум 6 часа. Изважда се от формата. По желание се украсява с нарязани орехи или се поръсва с канела.



Съвет: Ако пластовете са много течни, след полагането на първия пласт крем, тортата се прибира в хладилник и след това продължава подреждането.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

13.05.2024
Здравейте Велина Василева, радваме се, че рецептата ви е харесала. Ще очакваме отзиви и за други наши рецепти:)
6.
Изпрати
лично съобщение

08.05.2024
Много ароматна и интересна комбинация. За почитателите на здравословната храна според мен е чудесна. За мен е прекалено здравословна.
5.
Изпрати
лично съобщение

19.06.2018
Тортата стана много вкусна. :) Бях скептична в началото и не знаех дали ще стегне блата, но се получи многооо добра консистенция :)
4.
Изпрати
лично съобщение

08.05.2017
Получи се много добре. Първоначално блатовете не бяха стегнати, по-скоро беше ронеста се смес, но добавих няколко лъжици мед и крайният резултат беше чудесен
3.
Изпрати
лично съобщение

20.04.2016
Благодаря! :-) И аз така си мислех, но все пак реших да попитам. Не държа тортата да е постна.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


300 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: