Супа "Уон тон"

Китайска супа с пелмени
Източник: Бон Апети
Дата: 12.02.2004
Супа
 
Необходими продукти:
250 г брашно
50 г пшенично нишесте
1 яйце
1 щипка сол
200 г свинска кайма
100 г замразен спанак
1-2 с. л. соев сос
3 стръка праз
3 пилешки бульон
2 с. л. соев сос
1/2 ч. л. смлян джинджифил
1/2 ч. л. сол
3-4 капки сусамово олио
лют пипер по желание


Начин на приготвяне:
1
Супа
Към пресятото брашно за тестото се слагат яйцето, солта и 100 мл вода. Замесва се с дървена лъжица и щом започне да се уплътнява, постепенно се прибавя нишестето. Меси се още 3-5 минути, докато се получи леко влажно и разтегливо тесто. Покрива се с домакинско фолио и се оставя да почине за около 10 минути.
2
Супа
Плънката се приготвя, като към каймата се прибавят размразеният и накълцан спанак и соевият сос и се омесва добре.
3
Супа
От отпочиналото тесто се разточва тънка кора, като непрекъснато се ръси с брашно. Важно е тестото да стане по-тънко от палачинка, след което се нарязва на квадрати със страна 10-15 см.
4
Супа
В тестените квадратчета се слага по лъжичка от плънката. Краищата се намокрят с вода, прегъват се като триъгълник и двата ъгъла на основата се прегъват още веднъж. Върху тях се свива останалият връх, като е нужно при всяко прегъване краищата да се намокрят.
5
Супа
В тенджера се налива 1 1/2 л вода, кипва се и се овкусява с пилешкия бульон, соевия сос, джинджифила и солта. Добавят се завитите пелмени и когато изплуват, се слага нарязаният по диагонал праз. Оставя се да ври 3-4 минути и се овкусява със сусамовото олио.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: