Супа топчета по унгарски

Източник: Бон Апети
Дата: 20.01.2004
Супа топчета по унгарски
 
Необходими продукти:
2–3 картофа
1/2 глава лук
2 кубчета телешки бульон
1 с. л. свинска мас
1 ч. л. червен пипер
2–3 с. л. доматено пюре
2–3 щипки ким
250 г телешка кайма
1 яйце
1/2 глава лук
2–3 стръка магданоз
2 щипки майорана


Начин на приготвяне:
1
Супа топчета по унгарски
Свинската мас се разтопява в тенджера и в нея се запържва за минута нарязаният наситно лук. Овкусява се с червения пипер, разбърква се, налива се 1,5 л вода и се натрошават кубчетата бульон. Щом кипне, се прибавят нарязаните на дребни кубчета картофи и се вари на слаб огън около 10–15 минути.
2
Супа топчета по унгарски 2
Топчетата се приготвят, като ситно накълцаният лук се размесва с яйцето, телешката кайма и наситненият магданоз. Сместа се поръсва с майорана и се омесват малки кюфтенца.
3
Супа топчета по унгарски 3
Сварените вече картофи се поръсват с ким, добавя се доматеното пюре и готовите кюфтенца и се оставя да ври на тих огън още 15 минути. При сервиране супата може да се гарнира с лъжица заквасена сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


241 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: