Супа топчета по пекински

Източник: Бон Апети
Дата: 20.01.2003
Супа топчета по пекински
 
Необходими продукти:
100 г китайско зеле
1 1/2 л бульон
2-3 с. л бяло сухо вино
2-3 с. л. соев сос
1 морков
1 стрък праз
резен от корен джинджифил (1 ч. л. смлян)
1 1/2 с. л. нишесте
1 с. л. олио
200 г телешка кайма
1 яйцe
1 с. л. соев сос
1 с. л. нишесте
1/4 ч. л. сух джинджифил
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Супа топчета по пекински
Лукът и морковът се нарязват по диагонал на едри парчета. Каймата се омесва с нишестето, солта, соевия сос, яйцето и сухия джинджифил. Оформят се топчета.
2
Супа топчета по пекински 2
В тенджера се кипва вода, слагат се кубчетата бульон и се изсипват нарязаните зеленчуци и топчетата. След около 10 минути се добавя нарязаният надребно джинджифил.
3
Супа топчета по пекински 3
Нишестето се разтваря във вода и се добавя в супата. Наливат се соевият сос, бялото вино и олиото и след като кипне отново, супата се оттегля от огъня.
4
Супа топчета по пекински 4
Сервира се, като в дълбока чиния се поставя нарязано на тънки ивички китайско зеле и се залива с готовата супа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: