Супа топчета по мексикански

Пикантна, интересна и много апетитна
Източник: Бон Апети
Дата: 18.07.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г червени домати
150 г замразена царевица
1 консерва червен боб (400 г)
1 глава лук
1 тиквичка
1 морков
1,5 л телешки бульон
2 с. л. зехтин
1 ч. л. риган
1/2 ч. л. кимион
1/4 ч. л. чили на прах

за топчетата:
500 г смляно месо от телешка плешка
1 яйце
1 скилидка чесън
4 стръка мента
2 с. л. зехтин
1 с. л. галета
1/2 ч. л. чипотле
1/2 ч. л. кимион
сокът от 1/2 лайм
сол и черен пипер на вкус

за сервиране:
200 г заквасена сметана
1 лайм
4 стръка кориандър


Начин на приготвяне:
1
Супа топчета по мексикански
Месото се смесва с наситнена мента, стрития на паста чесън, кимиона, чипотлето, сол, черен пипер, галетата, яйцето, сока от лайм и зехтина. Разбърква се добре.
2
Супа топчета по мексикански 2
От овкусената кайма се оформят топчета за супа. Подреждат се в тава с незалепващо покритие и се пекат 8–10 минути на грил програма.
3
Супа топчета по мексикански 3
Лукът се наситнява, морковът се реже на малки кубчета, след което се запържват в зехтина.
4
Супа топчета по мексикански 4
Налива се бульонът, овкусява се с ригана, кимиона и чилито, прибавят се и обелените и нарязани на кубчета домати. Готви се 10 минути.
5
Супа топчета по мексикански 5
Добавят се отцеденият боб, царевицата и тиквичките, нарязани на кубчета.
6
Супа топчета по мексикански 6
Готви се още 5–10 минути и се пускат топчетата. Щом кипне, се дърпа от огъня.
7
Супа топчета по мексикански 7
Супата се поднася със заквасена сметана, наситнен кориандър и резени лайм.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

13.08.2024
Миленка, радваме се , че нашето предложение ви е харесало:)
2.
Изпрати
лично съобщение

12.08.2024
Различна и много вкусна супа.
1.
Изпрати
лично съобщение

29.04.2020
Страхотна! Благодаря за рецептата! Пак ще се готви.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: