Супа топчета от пилешко

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 04.03.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г пилешки гърди
50 г глава целина
2 моркова
1 глава лук
1 ч. ч. замразен грах
1/2 връзка магданоз
10 зърна черен пипер
1 дафинов листа
2 с. л. зехтин
1 с. л. нишесте
2 ч. л. сол
1 ч. ч. фиде
бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа топчета от пилешко
Фенерът и нарязаната на кубчета целина се слагат в тенджера и се подправят с дафинов лист, зърна черен пипер и сол. Наливат се 2 л вода и се кипва.
2
Супа топчета от пилешко 2
Морковите и лукът се нарязват надребно и половината се прибавят към бульона. Стъблата на магданоза се отрязват, връзват се с конец и също се слагат в тенджерата.
3
Супа топчета от пилешко 3
Пилешките гърди се поставят в блендер заедно с останалия лук, нарязаните наситно листа магданоз, белтъкът и нишестето. Подправят се с бял пипер и сол на вкус и се смилат.
4
Супа топчета от пилешко 4
От получената смес с намаслени ръце се оформят топчета.
5
Супа топчета от пилешко 5
Останалите моркови се запържват в зехтина и се сипват в тенджерата.
6
Супа топчета от пилешко 6
Фенерът, дафиновият лист и клонките магданоз се изваждат от супата, слагат се топчетата и се вари около 10 минути.
7
Супа топчета от пилешко 7
Прибавят се грахът и фидето, вари се още 10 минути и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


253 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: