Супа с тиква и нахут

Сгряваща и постна
Източник: Бон Апети
Дата: 01.12.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г тиква
50 г глава целина
2 консерви нахут (по 400 г)
1 консерва домати на кубчета (400 г)
2 моркова
1 малка глава лук
1,2 л зеленчуков бульон
4 стръка мащерка
4 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа с тиква и нахут
Лукът се наситнява. Морковите, целината и тиквата се белят и се режат на кубчета, като кубчетата от тиква трябва да са по-едри.
2
Супа с тиква и нахут 2
Зеленчуците се слагат в тенджера, налива се зехтинът и се готвят 10–15 минути, под капак, като периодично се разбъркват.
3
Супа с тиква и нахут 3
Когато омекнат, се налива бульонът. Прибавят се доматите и отцеденият нахут.
4
Супа с тиква и нахут 4
Овкусява се с мащерка, сол и черен пипер. Готви се на умерен огън още около 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

22.02.2017
Тази зима наблегнах на тиквата и не стреших. Не бива да робуваме на предразсъдъци, че тиквата освен печена и в сладкиши не става за супи и основни ястия.)))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


124 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: