Супа с ряпа

Източник: Бон Апети
Дата: 08.02.2010
Супа с ряпа
 
Необходими продукти:
200 г ряпа
200 г моркови
300 г картофи
150 мл прясно мляко
1 кубче зеленчуков бульон
150 г праз
2 с. л. краве масло
4 филии хляб
1 с. л. „Пармезан” на прах


Начин на приготвяне:
1
Морковите, ряпата и картофите се почистват, режат се на дребни кубчета и се варят около 15 минути в млякото и 800 мл вода с разтворения в нея зеленчуков бульон.
2
Добавя се наситненият праз и се вари още 10 минути.
3
Приготвят се кротони, като хлябът се реже на кубчета, които се запичат с маслото до златисто във фурна, загрята на 200 градуса. Докато са горещи, се ръсят с пармезана и се объркват добре, за да се ароматизират. Супата се поднася с кротоните.
 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


160 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: