Супа с пъпеш и прошуто

Гости: Масимо Ферари и Мария Гизели
Източник: Бон Апети
Дата: 19.06.2004
Супа с пъпеш и прошуто
 
Необходими продукти:
1 малък пъпеш
1–2 щипки сол
1–2 щипки захар
30 г пармска шунка (еленски бут)
1 домат
3–4 листа босилек
1 с. л. зехтин
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа с пъпеш и прошуто
Пъпешът се реже на резени, почистват се семките и кората му и се нарязва на кубчета. Поставя се в пасатор, овкусява се със солта и захарта и се пасира. Готовата течност се прецежда и се оставя да престои 2 часа в хладилник, за да се сгъсти.
2
Супа с пъпеш и прошуто 2
Шунката се реже на тънки парчета, тлъстото се почиства, три тънки резена се запазват и останалото се нарязва надребно. Запържва се в предварително загрят тефлонов тиган за около минута, като се разбърква, за да може парчетата да се запържат добре.
3
Супа с пъпеш и прошуто 3
В чиния за супа се сипва от пъпешовата течност, слагат се три оформени от отделеното месо рулца, нарязаният на малки кубчета домат и върху тях се поставят запържените късове месо. Поръсва се с наситнения босилек и черен пипер на вкус и се полива със зехтина.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


157 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: