Супа с оризови спагети и скариди

Богат бульон и наситен аромат на скариди допълват превъзходния вкус на тази супа
Източник: Бон Апети
Дата: 15.11.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г тънки оризови спагети
50 г корен джинджифил
4 с. л. рибен сос
3 с. л. тъмно сусамово олио
300 г охладени скариди
1 глава лук
4 скилидки чесън
3 корена магданоз
2 с. л. олио
1/4 връзка магданоз
лют сос по желание
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа с оризови спагети и скариди
Скаридите се почистват. Черупките и главите се измиват, отцеждат се и се запичат на 230 градуса с вентилатор за 15 минути.
2
Супа с оризови спагети и скариди  2
Скилидките чесън се смачкват, лукът, корените магданоз и джинджифилът се нарязват наедро. Зеленчуците се запържват в тенджера със сгорещеното олио.
3
Супа с оризови спагети и скариди  3
Наливат се 500 мл вода. Прибавят се запечените глави и черупки от скаридите. Наливат се още 1,5 л вода оставя се на умерен огън за 1 час.
4
Супа с оризови спагети и скариди  4
Спагетите се заливат със студена вода за 10 минути, за да омекнат. След това се бланшират за 3 минути във вряща вода, отцеждат се и се охлаждат.
5
Супа с оризови спагети и скариди  5
Прецежда се и се овкусява с рибен сос и 2 с. л. сусамово олио.
6
Супа с оризови спагети и скариди  6
Скаридите се запържват в 1 с. л. сусамово олио.

7
Супа с оризови спагети и скариди  7
В купи се сипва от нудлите, с черпак се слага от бульона, отгоре се разпределят скаридите и накълцаният магданоз. По желание се овкусява с още сусамово олио, рибен сос и лют сос.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

16.11.2013
Корените от магданоз спокойно могат да се заменят с пащърнак :)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.11.2013
С какво може да се замени корена на магданоза?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


316 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: