Супа с кестени, гъби и ечемик

По-различна и много апетитна
Източник: Бон Апети
Дата: 07.11.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г кестени
150 г кафяви печурки
80 г перлен ечемик
10 г сушени манатарки
1,2 л зеленчуков бульон
60 мл зехтин
2 скилидки чесън
1 стрък стеблена целина
1 глава лук
1 морков
2 стръка салвия
1 с. л. доматен концентрат
1 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа с кестени, гъби и ечемик
Кестените се цепват на кръст, слагат се в тава и се пекат около 30 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, като периодично се разбъркват. Белят се, докато са още топли.
2
Супа с кестени, гъби и ечемик 2
Перленият ечемик се сварява.
3
Супа с кестени, гъби и ечемик 3
Манатарките се накисват в 150 мл вряла вода.
4
Супа с кестени, гъби и ечемик 4
Морковът, лукът и целината се почистват, нарязват се на малки кубчета и се запържват в 40 мл зехтин, докато омекнат.
5
Супа с кестени, гъби и ечемик 5
Прибавят се накълцаните чесън и салвия. Разбърква се, сипва се брашното и се запържва за кратко.
6
Супа с кестени, гъби и ечемик 6
Добавя се доматеният концентрат, налива се бульонът, овкусява се със сол и черен пипер и се готви 20 минути на слаб огън.
7
Супа с кестени, гъби и ечемик 7
В останалия зехтин се запържват печурките, почистени и нарязани на кубчета.
8
Супа с кестени, гъби и ечемик 8
Манатарките се режат на дребно. Двата вида гъби се слагат в супата. Налива се и част от водата, в която са киснали манатарките.
9
Супа с кестени, гъби и ечемик 9
Накрая се прибавят отцедения ечемик и нарязаните на парчета кестени.
10
Супа с кестени, гъби и ечемик 10
Супата се готви още около 20 минути и се поднася с листенцата от стръка целина.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.12.2020
Невероятно вкусно! Сложих 15 гр сушени манатарки и повече кестени (около 400 гр), предполагам, че заради кестените се сгъсти, така че по-скоро се получи като манджичка, отколкото като супа, но въпреки това стана страхотно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: