Супа с червена леща, пресен лук и топчета от спанак

Лека, свежа и бърза за приготвяне пролетна рецепта с аромат на джоджен
Източник: Бон Апети
Дата: 27.03.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100-150 г червена леща
1 яйце
2-3 филии хляб
50 г масло
150-200 г пресен спанак
1 ч. л. джоджен
1 с. л. гранулирана зелена подправка
4 с. л. олио
2 скилидки чесън
1 връзка пресен лук
1 с. л. гранулирана зелена подправка


Начин на приготвяне:
1
Супа с червена леща, пресен лук и топчета от спанак
Листата спанак се заливат с вряща вода, престояват 1 минута и се охлаждат със студена вода. След това се изстискват добре и се нарязват наситно.
2
Супа с червена леща, пресен лук и топчета от спанак 2
Хлябът се поставя в блендер и се смила с 1 с. л. от гранулираната зелена подправка. Трохите се прехвърлят в купа, добавят се яйцето, маслото и наситненият спанак и се меси с ръце. Оставя се да стегне в хладилник 15-20 минути, след това с намазнени пръсти се оформят топчета.
3
Супа с червена леща, пресен лук и топчета от спанак 3
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват за 20 секунди в предварително загрятото в тенджера олио. След това се сипва лещата, разбърква се и след като се запържи леко, се наливат 1,200 мл гореща вода.
4
Супа с червена леща, пресен лук и топчета от спанак 4
Подправя се с гранулираната зелена подправка и се вари, докато омекне. Поръсва се с джоджен и внимателно се сипват топчетата от спанак. Супата ври 1 минута на тих огън и е готова за сервиране.

5
Супа с червена леща, пресен лук и топчета от спанак 5
При сервиране всяка порция може да се поръси с наситнени пера пресен лук.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: