Супа с аспержи

Източник: Бон Апети
Дата: 26.06.2008
Супа с аспержи
 
Необходими продукти:
250 г аспержи
10-12 листа манголд (спанак)
10 листа киселец
2-3 стръка пресен чесън
2-3 стръка пресен лук
5-6 листа естрагон (тарос)
3-4 стръка магданоз
6 с. л. олио
сол, захар и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа с аспержи

Прибавя се бульонът от варенето на аспержите.


2
Супа с аспержи 2
Чесънът и лукът се нарязват наситно и се задушават в загрятото олио.
3
Супа с аспержи 3
Добавят се нарязаните надребно манголд и киселец.
4
Супа с аспержи 4
Сварените аспержи се нарязват наедро, като връхчетата се отделят, а останалите парчета се пасират. Полученото пюре и връхчетата се сипват при манголда.
5
Супа с аспержи 5

Аспержите се почистват (белят се от мястото под върха към основата), след което се сваряват в подсолена и подсладена вода за около 10-12 минути.


6
Супа с аспержи 6
Подправя се с тарос, черен пипер и сол и се вари около 10 минути. Преди поднасяне се поръсва с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: