Супа от зелен фасул с поширани яйца

Богата супа, идеята за която се роди от една импровизация на Стоян
Източник: Бон Апети
Дата: 11.11.2021
Супа от зелен фасул с поширани яйца
 
Необходими продукти:
300 г зелен фасул (замразен)
2 моркова
2 скилидки чесън
1/2 л зеленчуков бульон
1 връзка пресен лук
2 с. л. олио
1/2 връзка копър
1 ч. л. пушен червен пипер
1 с. л. кисело мляко
сол и черен пипер на вкус
4 яйца
2 с. л. бял винен оцет
100 г краве сирене за гарниране

за брускетите:
6 филии хляб за тостер
150 г овчи кашкавал


Начин на приготвяне:
1
Супа от зелен фасул с поширани яйца

Лукът, морковите и чесънът се нарязват наситно. Запържват се в сгорещеното олио, докато омекнат. Сипва се зеленият фасул, разбърква се и се налива бульонът, оставя се на слаб огън, докато бобът стане готов.

 


2
Супа от зелен фасул с поширани яйца 2

Супа се овкусява с пушения пипер и наситнения копър. Прибавя се киселото мляко и се разбърква. Кипва се и се овкусява със сол и черен пипер. Дърпа се от огъня.

 


3
Супа от зелен фасул с поширани яйца 3

В касерола се кипва 1 л вода, прибавя се оцетът. Котлонът се изключва и яйцата се чукват внимателно в течността. Пошират се за 5 минути. След това се потопяват в купа със студена вода, за да се отмие киселият вкус.

 


4
Супа от зелен фасул с поширани яйца 4

От филиите се отстраняват корите, меката част се нарязва на малки триъгълници. Поръсват се с настърган кашкавал и се пекат в загрята на 240 градуса фурна, на грил програма, за 5 минути.

 


5
Супа от зелен фасул с поширани яйца 5

Супата се разпределя в чинии, във всяка порция се натрошава сирене, слага се по едно яйце, а отстрани филийки. Украсява се с копър.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

06.01.2022
Бърза и много вкусна рецепта!
1.
Изпрати
лично съобщение

29.08.2013
Много обичам супи, а тази се подрежда сред любимите ми ! Приготвих я с пресен фасул, от по едрия с жълт цвят. :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


201 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: