Супа от целина, синьо сирене и орехови кротончета

Източник: Бон Апети
Дата: 05.01.2005
Супа от целина, синьо сирене и орехови кротончета
 
Необходими продукти:
1 глава целина (200-300 г)
1 глава лук
1 картоф
100 г синьо сирене
200 мл течна сметана
50 г масло
1 жълтък
1 щипка смляно индийско орехче
черен пипер на вкус
1 филия хляб
30 г орехови ядки
1 белтък
2 щипки сол
олио за намазване


Начин на приготвяне:
1
Супа от целина, синьо сирене и орехови кротончета
Лукът се нарязва наситно и се запържва в предварително загрятото масло. Добавят се почистените и нарязани на кубчета картоф и целина. Наливат се 1 1/2 л вода, посолява се, ври 15 минути, след което се пасира.
2
Супа от целина, синьо сирене и орехови кротончета 2
Ореховите ядки се посоляват и се смилат. Разбъркват се с разбития на сняг белтък.
3
Супа от целина, синьо сирене и орехови кротончета 3
Хлябът се нарязва на кубчета, които се овалват в ореховата смес и се поставят в намаслена тава. Кротончетата се пекат при температура 200-220 градуса, докато се зачервят.
4
Супа от целина, синьо сирене и орехови кротончета 4
От синьото сирене се отрязват 4-5 триъгълничета за декорация.
5
Супа от целина, синьо сирене и орехови кротончета 5
Останалото сирене се нарязва на малки кубчета, разтопява се на силен огън и се залива със сметаната. Поръсва се със сол, черен пипер и индийско орехче. Бърка се периодично. Когато кипне, малко от течността се налива при разбития жълтък и се връща обратно при останалата сметана. Ври 1 минута, като се разбърква.
6
Супа от целина, синьо сирене и орехови кротончета 6
Пасираните зеленчуци се застройват със сметановата смес, като 3-4 черпака от супата постепенно се наливат в сметаната, разбърква се и след това се връща в тенджерата. Супата се сервира с няколко кротончета и с триъгълниче синьо сирене.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: