Супа от тиква със скариди и бекон

Интересна супа с аромат на пушено
Източник: Бон Апети
Дата: 18.10.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г тиква
250 г кафяви печури
200 г пресни скариди
100 г пушен бекон на ленти
100 г глава целина
1 глава лук
1 люта чушка
150 мл животинска сметана
6 с. л. зехтин
2 с. л. кейджън подправка
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа от тиква със скариди и бекон
Тиквата се почиства и се нарязва на кубчета.
2
Супа от тиква със скариди и бекон 2
Целината и лукът се наситняват с помощта на мини чопър и се запържват в 2 с. л. от зехтина.
3
Супа от тиква със скариди и бекон 3
Прибавя се наситнената люта чушка, а след това и тиквата.
4
Супа от тиква със скариди и бекон 4
Овкусява се с кейджън подправката, налива се вода, колкото да покрие продуктите. Готви се на тих огън, докато тиквата омекне.
5
Супа от тиква със скариди и бекон 5
През това време беконът се запича на сух тиган с незалепващо покритие. Когато стане хрупкав и с приятен златист цвят, се прехвърля върху кухненска хартия, за да се отцеди мазнината, след това се накълцва.
6
Супа от тиква със скариди и бекон 6
Скаридите се почистват, запържват се за много кратко в 2 с. л. от зехтина и се посоляват.
7
Супа от тиква със скариди и бекон 7
Гъбите се почистват с влажна кърпа, режат се натънко и се запържват до златисто в останалия зехтин.
8
Супа от тиква със скариди и бекон 8
Супата се пюрира, ако има нужда се прибавя вода. Налива се и сметаната и супата се оставя на котлона да кипне. Всяка порция се поднася с бекон, гъби и скаридите. По желание се поръсва с наситнен див лук.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: