Супа от тиква с пъдпъдъчи яйца

Източник: Бон Апети
Дата: 02.12.2004
Супа от тиква с пъдпъдъчи яйца
 
Необходими продукти:
500 г тиква тип “Цигулка”
200 г картофи
50 г кромид лук
2 консервирани домата
1-2 моркова
1 зелена чушка
1 стрък праз
8 яйца от пъдпъдък
6 с. л. олио
1 с. л. оцет
1 с. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Супа от тиква с пъдпъдъчи яйца
Празът и лукът се нарязват наситно и се задушават 2-3 минути под капак в сгорещено олио, като силата на котлона се намалява. Морковът се нарязва на кубчета, чушката – надребно. Изсипват се в тенджерата, наливат се 2 л гореща вода, посолява се. Щом водата кипне, се добавят картофите (на кубчета).
2
Супа от тиква с пъдпъдъчи яйца 2
Тиквата се почиства от семето, обелва се, нарязва се на кубчета и се поставя в супата. Ври 30 минути на тих огън под капак. На 20-25-тата минута се добавят доматите с малко от соса им. Сварената супа се прецежда през по-едра цедка, като се претрива с лъжица. Връща се в тенджерата и се оставя да се загрее.
3
Супа от тиква с пъдпъдъчи яйца 3
Едно от яйцата се счупва в купичка и веднага се излива в кипяща вода, в която е налят оцетът. По същия начин се поставят останалите. Всяко ври по около 3 минути. При сервиране във всяка порция се слага по едно забулено яйце.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


146 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: