Супа от свинско месо

Източник: НАДЯ ПЕТКОВА
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 31.03.2015
Супа от свинско месо
 
Необходими продукти:
300-400 г свинско месо
2 малки сухи червени чушки (или 1 по-голяма)
1 глава кромид лук
2 моркова (или замразени зеленчуци)
4-5 картофа
2 с. л. домашна лютеница
1 топка фиде
магданоз
целина
чубрица
едро смлян лют червен пипер
сол

за застройката:
2 жълтъка
3 с. л. кисело мляко
черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Нарязваме месото на малки парченца и го запържваме в тенджера, докато омекне.
2
Добавяме ситно нарязания лук, задушаваме леко продуктите и доливаме вода. Когато водата заври, посоляваме на вкус и прибавяме нарязаните картофи и моркови. Щом картофите са готови, слагаме фидето в тенджерата, заедно с лютия червен пипер, начупените надребно сухи чушки, лютеницата и чубрицата.
3
Варим още 5 минути на средна степен на котлона. Когато всички продукти са сварени, дърпаме супата от котлона и я застройваме по познатия начин - първо слагаме малко от горещия бульон при застройката, разбъркваме и изсипваме течността обратно в супата, на тънка струйка. Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз и целина.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

01.04.2019
Вкусна супа. Често я правя.
6.
Изпрати
лично съобщение

09.06.2018
Много вкусно! Не е много за лятото, но със сигурност ще се прави и през зимата :).
5.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2017
Много вкусна супа!
4.
Изпрати
лично съобщение

21.09.2016
Аз сложих допълнително и копър :)
3.
Изпрати
лично съобщение

30.08.2016
За втори път я приготвям, съпругът ми много я харесва.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


337 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: