Супа от сушени гъби

Много ароматна, богато подправена с магданоз и мащерка
Източник: Бон Апети
Дата: 27.09.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
120 г сушени гъби (микс от челядинки, манатарки, пачи кр
1 глава лук
3 скилидки чесън
1 картоф
1 връзка магданоз
100 г краве масло
3–4 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус
1 лимон за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Супа от сушени гъби

Гъбите се накисват в 1,5 л студена вода за 2–3 часа, прецеждат се, а бульонът се запазва. По едрите парчета се нарязват.

 


2
Супа от сушени гъби 2

Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват в загрятото масло. Прибват се гъбите и след като и те се запържат се слага нарязаният на кубчета картоф.

 


3
Супа от сушени гъби 3

Гъбената вода се прецежда през марля и се налива в тенджерата. Когато продуктите омекнат, се овкусява с мащерка, сол и черен пипер.

 


4
Супа от сушени гъби 4

Сипва се в чинии и се поръсва с нарязания наситно магданоз. Супата се поднася с парчета лимон.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

03.04.2014
Много плътен вкус и богат аромат съчетан със свежест от магданоза и лимона. Много ми хареса. мъжът ми не я възприе, но той е голям традиционалист и трудно експериментира.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: