Супа от спанак със сирене и кашу

Източник: Красимира
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 07.05.2015
Супа от спанак със сирене и кашу
 
Необходими продукти:
500 г спанак
1 картоф
150 г сирене „Горгонзола“
65 г кисело мляко
250 мл прясно мляко
100 г кашу
целина
1 ч. л. кафява захар
10 г Э
1 ч. л. балсамов оцет
зехтин
сол


Начин на приготвяне:
1
Сварете картофа в подсолена вода, до готовност.
2
Добавете ситно нарязания спанак и варете до омекване на зеленчуците.
3
Прибавете сол и пасирайте. По желание може да добавите оцет.
4
За приготвяне на желираното сирене трябва да загреете прясното мляко и горгонзолата, докато сиренето се стопи.
5
След това добавете агар агара и оставете да ври 5-7 минути на тих огън.
6
Дръпнете от котлона, добавете киселото мляко и изсипете в подходящ широк съд. Оставете сместа да се охлади напълно и я нарежете на парчета.
7
Междувременно сложете нарязаната на филийки целина, кашуто и захарта в тиган и загрейте, докато захарта се разтопи, след което залейте с балсамов оцет. Карамелизирайте и извадете върху фолио да се охлади.
8
Поднесете супата, гарнирана с филийки карамелизирана целина и желирано сирене.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: