Супа от пушени ребра с картофена бисквитка

Свински ребърца, царевица и домати са главните герои в тази вкусна супа
Източник: Бон Апети
Дата: 12.03.2012
Супа от пушени ребра с картофена бисквитка
 
Необходими продукти:
800 г пушени свински ребра (рагу)
300 г замразена царевица
400 г домати на кубчета (от консерва)
2 моркова
4 скилидки чесън
50 мл олио
1/2 ч. л. кимион
1/2 с. л. зърна кориандър
6 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус

за картофената бисквита:
2 картофа
50 мл олио
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа от пушени ребра с картофена бисквитка

Ребрата се сваряват във вода за около 30 минути.


2
Супа от пушени ребра с картофена бисквитка 2

Изваждат се, бульонът се прецежда, а месото се обира от кокалите и се оставя на страна.


3
Супа от пушени ребра с картофена бисквитка 3

В половината ot олиото се запържват чесънът, нарязан наситно и морковите – на кубчета. Налива се бульонът. Слага се обезкостеното месо, прибавят се и царевицата и доматите. Кориандърът се счуква или смила и се прибавя заедно с кимиона. Ако е необходимо се посолява, поръсва се и с черен пипер. Оставя се на слаб огън да къкри около 10 минути.


4
Супа от пушени ребра с картофена бисквитка 4

Картофите се настъргват на ситно ренде. Поръсват се със сол, леко се намачкват, отцеждат се от водата, като се стискат с ръка.


5
Супа от пушени ребра с картофена бисквитка 5

В тиган с незалепващо покритие или с дебело дъно се загрява останалото олио и се разпределят на тънък слой настърганите картофи, като тънки кръгли бисквити. Пържат се на умерен огън, за да не загорят. Притискат се с лъжица. После се обръщат.


6
Супа от пушени ребра с картофена бисквитка 6

Готовата супа се поднася с хрупкавите картофи и наситнен магданоз.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: