Супа от печени картофи

Източник: Бон Апети
Дата: 08.07.2002
Супа от печени картофи
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
200 г сирене
30 г масло
1-2 стръка пресен лук
1 зелена чушка
3-4 стръка магданоз
3-4 стръка копър
4 с. л. олио
1 ч. л. суха самардала
1 ч. л. червен пипер
сол


Начин на приготвяне:
1
Супа от печени картофи
Картофите се обелват, измиват се и се подсушават. Слагат се в тавичка, заливат се с малко олио и се пекат 1 час при температура 200 градуса. След това се намачкват, докато станат на пюре.
2
Супа от печени картофи 2
Чушката и бялата част на лука се нарязват надребно и се запържват в малко олио и масло. Подправят се с червен пипер и ситно нарязани дръжки копър и магданоз, налива се 1 1/2 л гореща вода.
3
Супа от печени картофи 3
Щом бульонът кипне, се посолява и се прибавят намачканите картофи. Вари се не повече от 10 минути. 2-3 минути преди да се оттегли от котлона, супата се поръсва със самардала.
4
Супа от печени картофи 4
Сипва се в порционна купичка, гарнира се с натрошено сирене и нарязани пера лук и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


320 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: