Супа от печени домати и чушки

Постна есенна супа
Източник: Бон Апети
Дата: 01.10.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г домати сорт „Рома“
3 червени чушки
2 глави лук
6 скилидки чесън
1/4 ч. л. кайенски пипер
1 ч. л. сух риган
50 мл олио
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа от печени домати и чушки
Доматите и чушките се режат на четвъртинки по дължина, а лукът се нарязва на полумесеци. Чесънът се обелва. Зеленчуците се слагат в тава и се заливат с олио. Овкусяват се със сол, черен пипер и ригана и се пекат 30 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
2
Супа от печени домати и чушки 2
След това се прехвърлят в тенджера, заливат се с 1 л вода, овкусяват се с кайенския пипер и се варят до готовност – около 20 минути.

3
Супа от печени домати и чушки 3
Супата се пасира и се прецежда.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: