Супа от печена тиква

Обогатена с мляко и козе сирене
Източник: Бон Апети
Дата: 11.11.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг тиква „Цигулка”
2 с. л. зехтин
1 консерва кокосово мляко (400 мл)
400 мл вода
1/4 стрък розмарин
20 г корен джинджифил
2 с. л. ябълков оцет
100 г саламурено козе сирене
100 г цедено кисело мляко
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа от печена тиква
Тиквата се обелва, нарязва се на кубчета, залива се със зехтина и се пече в загрята на 200 градуса фурна, докато започне да се карамелизира – около 40 минути.
2
Супа от печена тиква 2
Изпечената тиква и розмаринът се слагат в блендер и се смилат.
3
Супа от печена тиква 3
Налива се кокосовото мляко и отново се смила.
4
Супа от печена тиква 4
Сместа се сипва в касерола и се добавят настърганият джинджифил, водата и оцетът. Овкусява се със сол и черен пипер, разбърква се и се оставя на огъня да кипне.
5
Супа от печена тиква 5
Сиренето се пюрира с киселото мляко.
6
Супа от печена тиква 6
Супата се разпределя в купи и се гарнира с млечната смес.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

28.09.2018
Чудна стана!
6.
Изпрати
лично съобщение

15.10.2017
Много вкусна стана
5.
Изпрати
лично съобщение

23.11.2014
Аз приготвих тази супа за малкия и стана чудна. Добавих и малко крутони и пропуснах джинджифила, но въпреки това стана супер.
4.
Изпрати
лично съобщение

14.11.2014
Мека, вкусна и ароматна, но сложих по-малко джинджифил и не знам точно колко розмарин, защото от стрък до стрък има разлика, откъснах си листенца просто
3.
Изпрати
лично съобщение

12.11.2014
Доста силно се усеща джинджифилът, и въпреки че обожавам тази подправка, следващия път ще сложа наполовина от нея. Сиренцето е задължително.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: