Супа от печена тиква с ябълки и бекон

С плодов вкус и аромат на печено месо
Източник: Бон Апети
Дата: 11.12.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг тиква
2 ябълки
1 глава лук
4 скилидки чесън
100 г бекон на резени
6 ч. ч. пилешки бульон
1/2 ч. ч. бяло вино
3 с. л. зехтин
3–4 стръка салвия
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Супа от печена тиква с ябълки и бекон

Тиквата и ябълките се обелват, почистват се от семките и се нарязват на кубчета. Слагат се в тава заедно с наситнения лук и целите скилидки чесън. Поръсва се със сол, черен пипер и зехтина.

 


2
Супа от печена тиква с ябълки и бекон 2

Отгоре се разпределят резените бекон и се пече в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 40–45 минути.

 


3
Супа от печена тиква с ябълки и бекон 3

След това беконът се отделя, а останалите продукти се сипват в тенджера. Наливат се виното и бульонът. Добавя се нарязаната наситно салвия и се оставя да къкри на слаб огън, докато всичко се разкашка.

 


4
Супа от печена тиква с ябълки и бекон 4

Намачква се с преса за картофи и се сервира с накъсания бекон.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


272 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: