Супа от печен алабаш

Със свеж лимонов аромат
Източник: Бон Апети
Дата: 15.11.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг алабаш
500 г пащърнак
3 скилидки чесън
1 глава лук
1,5 мл зеленчуков бульон
50 мл зехтин
1 дафинов лист
сол и черен пипер на вкус
кората от 1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Супа от печен алабаш
Алабашът, лукът, чесънът и пащърнакът се белят и се режат на кубчета. Слагат се в тава и се заливат със зехтина. Овкусяват се със сол и черен пипер. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, докато започнат да се карамелизират – около 30 минути.
2
Супа от печен алабаш 2
Прехвърлят се в тенджера и се заливат с бульона. Пуска се дафиновият лист и супата се оставя да кипне. Вари се, докато зеленчуците омекнат напълно.
3
Супа от печен алабаш 3
Дафиновият лист се отстранява и супата се пюрира.
4
Супа от печен алабаш 4
Овкусява се със сол, черен пипер и настъргана лимонова кора.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


141 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: